OVER ANNEMARIE VAN TIJEN

Mij verbinden met anderen en samen de wereld een stukje mooier maken, dat is mijn grote wens.

Dat beviel zo goed, dat ik er nooit meer mee ben gestopt, heb geleerd hoe ik de kennis en vaardigheden  kan overdragen en meer dan vijf jaar terug Je Bent Nu Hier opende. Meditatie brengt je namelijk een basisrust waarnaar je altijd kunt terugkeren – naarmate je het langer doet, gaat dat ook steeds gemakkelijker. Het fijne is dat je het altijd en overal kunt toepassen, zelfs middenin een vergadering, in de relationele sfeer of bij huis- tuin- of keukensituaties. Het kalmeert en maakt creatiever. Daarvoor hoef je niet persé op een kussentje te gaan zitten, al blijft oefening wel de basis.

Plaats je je daarmee eigenlijk buiten de ‘gewone wereld’, omdat je die anders ervaart? Natuurlijk niet. Een voorwaarde voor blijvend geluk is immers de manier waarop je in het leven staat: bewust, met een helder hoofd en je voeten stevig op de grond. Yoga en meditatie zijn wegen die daartoe leiden. En als jij je goed voelt, profiteert je omgeving daar van mee, wat ook weer fijn is. Het is een beetje zoals met een steen die je in het water gooit: de rimpeling eromheen wordt steeds groter. Door de diepere ontspanning ben je minder vatbaar voor stress-gerelateerde aandoeningen, slapeloosheid neemt af en je kunt zelfs stappen gaan zetten om je dromen waar te maken.

Lieve groet,

Annemarie

Annemarie van Tijen

Volgde de Lerarenopleiding Frans en Geschiedenis en werkte als free-lance journaliste voor verschillende bladen. Meer dan twintig jaar terug begon zij te mediteren. Na als steun en toeverlaat bij haar man op kantoor te hebben gewerkt, had zij een winkel in antiek en woondecoratie. Ze maakte reizen naar Thailand, waar zij leerling werd van een boeddhistische abt en deed vele retraites, tot de tijd daar was dat ze zelf les ging geven en zij Yoga en Meditatiestudio Je Bent Nu Hier opende.

Annemarie is getrouwd, heeft twee volwassen kinderen, vier kleinkinderen en een hond. Ze houdt van mensen, dieren en de natuur. Haar diepe ervaring is dat alles met elkaar is verbonden en het ‘zelf’ als zodanig niet bestaat.

Meer informatie?